23 Mart 2009 Pazartesi


KILIÇDAROĞLU: “Bize 'Parayı nasıl bulacaksınız?' diye soruyorlar. Siz yandaşlarınıza verecek para buluyorsunuz da biz fakir fukaraya verecek parayı neden bulmayalım”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Başakşehir ve Altınşehir'de AKP'lilere yüklendi: "Sizin asgari ücret maaşınızla onlar bir çanta alıyorlar. Onlar da sizin gibi fakirlerdi. Şimdi hanları hamamları var. Eşlerinin parmağında 65 bin TL'lik yüzükler var."

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen "İstanbul Projeleri" konferansında öğrencilerle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim çalışmaları için gittiği Başakşehir ve Altınşehir'de halka hitap etti. Konuşmasında AKP'lilere yüklenen Kılıçdaroğlu, "Sizin çocuklarınız işsiz, askerden geliyorlar iş bulamıyorlar ama onların çocuklarının her şeyi var, hiç işsiz kalmıyorlar. Bize 'Parayı nasıl bulacaksınız?' diye soruyorlar. Siz yandaşlarınıza verecek para buluyorsunuz da biz fakir fukaraya verecek parayı neden bulmayalım. 'Allah Peygamber edebiyatı' yapıyorlar. 'Din, iman' deyip insanları sömürüyorlar. Onlar da sizin gibi fakirlerdi, şimdi ise hanları hamamları var. Bunların müslümanlığından ne çıkar. Eşlerinin parmağında 65 bin TL'lik yüzükler var. Sizin asgari ücret maaşınızla onlar bir çanta alıyorlar" diye konuştu.
Yüzde 40 oy isterim Kılıçdaroğlu, "29 Mart'ta yüzde 40 veya üzerinde oy alacağımı düşünüyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, "Yolsuzlukla mücadelenin topluma erdem kazandıracağı düşüncesindeyim" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yargı bağımsızlığı olduğuna inanmadığından yolsuzluk dosyalannı yargıya teslim etmediğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder