23 Mart 2009 Pazartesi


Yandaş medya tarafından topa tutulan CHP İstanbul adayı, iftiralara yanıt verdi


Rakibi AKP'li Kadir Topbaş'ın "Projesi yok" diye eleştirdiği Kılıçdaroğlu, yeni yolsuzluk dosyalarını zamanı gelince açıklayacaklarını belirterek, "Şimdi proje dosyalarına kilitlendik" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu projelerini açıklamaya hazırlanıyor. Adaylığının ilan edildiği günden bu yana sürekli "yolsuzluk dosyası" açıklayan Kılıçdaroğlu, Bugün'e konuştu: EKMEK KUYRUĞUNA SONSeçilmesi halinde 3 ay içerisinde İstanbul'da halk ekmek kuyruklarını bitirme sözü veren Kılıçdaroğlu, halk ekmek kulübeleri önünde insanların "40 kuruş için ekmek alacağım" diye beklemelerine son vereceklerini belirtti.


VİZE ÇÖZÜM OLMAZ

İstanbul'a göçün önlenmesi için vize uygulaması talebinin de doğru bir çözüm olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, böyle bir uygulamanın sadece komünist ülkelerde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Çağdaş ülkeler emek-yoğun sanayiyi tamamen metropolün dışında kurulmuşlardır. Öyle olunca da ben İstanbul'a gideyim iş bulayım kapısı otomatikman kapanmış oluyor." Memleketi Tunceli'de beyaz eşya dağıtımından memnun olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, beyaz eşya dağıtımının sadece Tunceli de değil İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde de gerçekleştirilmesini istedi.


MAHKUM KADROSUNDAN GİRDİLER

Kılıçdaroğlu, uzunca bir süre Genel Müdürlüğü'nü yaptığı SSK'ya terör örgütü üyesi kişileri aldığı yönündeki iddialara da cevap verdi. SSK'da 65 bin personelin görev yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, kadronun yüzde 2'sinin eski mahkumlardan olması yönündeki düzenleme nedeniyle eski mahkumların da kuruma alındığını söyledi. Bu kadrolara alınanlar arasında sol ve sağ terör örgütlerine üye bir çok kişinin de olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Mahkum kadrosunda sadece 7-8 kişi bilemedin 10 kişi vardır" diye konuştu. SSK'nın başında bulunduğu dönemde "kamu hizmetinden men cezası" almış kişilerin de bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bu kişilerin Bakanlar Kurulu'nun verdiği bir karar dolayısıyla kuruma alındığını belirtti.


HAYATIMDA SAUNAYA GiTMEDiM

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında ortaya atılan Almanya'da saunaya gittiği, hakim tarafından salondan atıldığı ve PKK'lılara aynı araçta olduğunun polis tarafından tespit edildiği iddialarını da yalandı. Almanya'ya Deniz Feneri e.v davasını takip etmek için gittiğini anlatan Klıçdaroğlu, "(Elimizde belge var) diyorlar. Bırakın saunayı ben hayatımda saunaya gitmedim" dedi. Söz konusu iddialarla belgelerdeki tarih, adres, isimler ve cezalardaki bilgilere değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

O SAATTE ANKARA'DAYDIM"

Ben PKK'lılarla aynı araçtayken Polis Müler diye bir ceza yazmış. Baktık saat 16:45. O saatte ben Ankara'daydım.Kendi internet siteme de koydum. Saat 17.'00de yani 16.45'te ceza yazılırken ben Ankara'dan İstanbul'a gidiyorum."


1’E 2 BİN ÖDENEK İDDİASI

CHP'li Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde kurumu zarara uğratmadığı yönünde iddialara karşı çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir gazete yayınlanan bir hastanenin ihalesinde "1'e 2 bin ödenek verildi" iddiasının gerçekleri yansıtmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Birisi de çıkıp şunu söyleyemez. Sen 5 kuruş parayı şuna fazla ödedin. Kimse söyleyemez" dedi.İddianın Göztepe SSK için ortaya atıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, devlet ihalelerinde her dönem ödeneğin artırıldığını dile getirerek, "Oraya yaptığımız harcamanın daha fazlasını oradan kazandık biz" sözleriyle kendini savundu. SSK'nın açıklarının onun döneminde artamaya başladığı yönündeki iddialara da cevap veren Kılıçdaroğlu, buranın ticari işletme olmadığını belirterek, devlet bütçesinin de açık verdiğini ancak buna 'zarar' denmediğini belirtti.


KEMAL KILIÇDAROĞLU VİDEO, FOTOĞRAF VE PROJE METİNLERİ İÇİN KAYNAK:
http://www.kilicdaroglugonulluleri.org/
İletişim: info@kilicdaroglugonulluleri.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder